الخميس، 20 نوفمبر 2014

طريقة تجفيف الباميا

طريقة تجفيف الباميا)

من الأفضل اختيار الباميا الى حجمها وسط لا كبيره مجلده وشايخه ولا صغيره تتعبك فى التقميع .

طبعا ستقمعين الباميا (تشيلى الحته الى فوق فيها )



وبعد ذلك نضعها فى مصفاه ونغسلها جيدا

ثم نضع اناء به ماء على النار ونتركه حتي الغليان وبعد ما تغلي نضع بهاالباميا.

وممكن نضع نقطتين ليمون مش كتير.

عندماالباميه تغلي نهدي عليها النار ونسيبها تغلي حوالي من عشر دقايق الي ربع ساعه

يادوب الباميا تدبل عشان ما تتهرسش فى الفريزر .

بعد ذلك نصبها فى مصفاه ونتركهاحتي تنزل الماء كله ثمنتركهاتبرد تمامآو نضعهافى اكياس فى بوست التلاجه نحاول نعمل الاكياس كلها مسطحه حتي تتفكك بسرعه وما تاخدش مكان فى الفريزر

وطبعا تقسمين الاكياس كل كيس طبخه مثلا على حسب حجم اسرتك.

وعندما تستعمليها طلعيها من الفريزر على اناء الطبخ مباشرةلو تركتيها تسيح ما تبقاش حلوه على طول تسقطيها فى التقليه بتاعة الباميه وتهدي عليها النار حتي تفك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق