الأحد، 6 أبريل 2014

القرص الطرية



المقادير

علي كل كيلو دقيق

نص كوباية سمن

كوبايتين لبن رايب

او لبن مخلوط بزبادي او لبن عادي(حليب)

معلقة كبيرة خميرة

معلقة كبيرة سكر

ورشة ملح ضغيرة

وملعقة كبيرة بيكنج بودر


طريقة التحضير


نضع ملعقة الخميرة مع السكر في ربع كوباية لبن دافية حتي يتخمرا

نضع الملح والبيكنج بودر علي الدقيق

نخلط السمن مع الدقيق جيدا حتي يتجانسو

ثم نضيف اللبن شوية شوية ونخلط جيدا

ثم نضع الخميرة ونفضل نعجن حتي تتكون عجينه لينه

ونتركها لتتخمر ساعتين علي الاقل

ثم نقطعها الي كرات صغيرة ونشكلها حسب الرغبة ونحشوها حلو او حادق

تترك لتتخمر مره اخري بعد التشكيل لمدة ربع ساعة

وتدخل في فرن ساخن وتترك حتي تمام النضح تقريبا ربع ساعة بالفرن

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق